Yemekten hemen sonra çay içmek zararlı mıdır?

Çay dünyadaki en sağlıklı içeceklerden biri olarak kabul edilir. Ancak bununla ilgili birçok önyargı var. Bunlardan biri çayın yemekten hemen sonra tüketilmemesi gerektiğidir. Veya hemen öncesinde. Sadece çok uzun aralıklarla. Genellikle şu şekilde olur: Öğle veya akşam yemeğini beklerken önce çay, kahve, su ve diğer içecekleri içeriz . Peki bunda yanlış olan ne?

Yemekten önce çay içilmemesi gerektiğini çünkü tükürük salgılanmasına neden olduğunu yazıyorlar. Endokrinolog ,tam tersine, hemen ardından düzgün bir şekilde tazelenmek istiyorsanız bunun iyi olduğunu söylüyor.

– Tek şey, tam bir öğünü çayla değiştirmemelisiniz. Böyle bir açlık grevi mutlaka er ya da geç gastrite, ülsere, pankreatite yol açacaktır.

Sağlık için özellikle yeşil çay en faydalısıdır ve siyah çay da tıpkı kahve gibi gereksiz bir tonik etkiye sahip olabilir. Sonra dünya normlarına göre günde yaklaşık 2 litre sıvı içmeliyiz, yeşil çay da buna eşittir.

Peki yemeklerden önce ve sonra kendimizi çaydan mahrum bırakırsak bu normu ne zaman yerine getireceğiz?

Yemekten sonra çayın zararlı olduğu iddiasını destekleyen temel argüman, içeceğin mide suyunu sulandırıp sindirim sürecine müdahale edebilmesidir. Ancak beslenme uzmanı, bu teoriyi doğrulayacak ciddi bir çalışma bulunmadığını söylüyor.

Genel olarak mide suyunun asitliğini değiştirmek kolay değildir ve bunun için oldukça büyük miktarda sıvıya ihtiyaç duyulacaktır.

Diğer bir konu ise güçlü çay veya kahvenin, içeriğindeki bazı maddeler nedeniyle önemli mikro ve makro elementlerin gıdalardan emilimini engelleyebilmesidir. Örneğin güçlü siyah çayın içerdiği tanenler demirin emilimini bozar. Bu nedenle saf su ve bitkisel veya yeşil çayı tercih etmek daha iyidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

t3sttt